Készül az új honlapom, ami hamarosan elérhető lesz. Új címen, új megközelítésben, de a régi szellemiségben: segíteni annak, akinek a jól látható szükség mellett igénye is van.

2003-ban érettségiztem, majd 2004-ben és 2006-ban szereztem informatika témájú OKJ-s bizonyítványokat. Már akkor is látszott, hogy a középszintű informatika oktatatás még a szakirányú képzésben sem különösebben naprakész, illetve az, hogy olykor nehéz a különböző képességű és érdeklődésű diákok csoportos oktatása.

2018-ban és 2019-ben is volt lehetőségem korrepetálni informatika érettségire készülő diákokat, és azt kell mondjam, nem sokat változott a helyzet az elmúlt 1,5 évtizedben. Elavult vagy elnagyolt tananyag, illetve kevés lehetőség a gyakorlásra, az egyes dolgok rutinná fejlesztésére.

Napi szinten használom és formálom az olyan irányú tudásomat, ami a gyakorlati informatika érettségin előkerülhet, így ha igény mutatkozik rá, szívesen foglalkozom diákokkal egyéni, és akár kisebb csoportos foglalkozások keretében is. Elsősorban Sümeg vonzáskörzetében, de kvázi táborok formájában akár távolabb is meg tudjuk szervezni.

A 11. évfolyamot követő nyáron érdemes elmerülni a témában, és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Az utóbbi két év tapasztalata egyértelműen az, hogy a 12. évfolyam során, tanév közben már csak nehézségek árán lehet megfelelő mennyiségű és mélységű korrepetálást tartani.