Jelen honlap hamarosan át fog alakulni. Kialakításra kerül egy blog szekció, ami tudásbázisként fog működni, illetve másként lesz megoldva a „Miben segíthetek?” rész.

1994 tavaszán kaptam meg az első számítógépemet, amin ha minden igaz, már rajta volt a Windows 3.1, abban pedig elérhető volt az ikonikus Paint nevű rajzolóprogram. Már az első években érdekelt, hogy mit lehet vele kezdeni, így rajzolgattam ezt-azt.

Később a Paintet hátrahagyva a Paint Shop Pro felé vettem az irányt. Ez már sokkal több mindenre volt jó. Szerencsémre a korabeli nyomtatott számítógépes magazinokban voltak rovatok, amelyekben képekkel illusztrálva mutatták be, hogy mit hogyan lehet, illetve érdemes csinálni ezzel a programmal.

2006 körül a honlapgrafikák tervezése miatt kikötöttem a Photoshopnál, majd 2018-ban a testvérének számító Illustrator segítségével a vektorgrafikus tervezést is gyakorolni kezdtem. Magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan sikerült alkalmazkodnom ehhez a számomra új irányzathoz.

Nem vagyok profi grafikus, és nem tudok olyan eszement dolgokat művelni egy fotóval, mint a retusáló művészek. Van azonban mögöttem sok gyakorlás, és megannyi megoldott feladat. Így biztosan vannak olyan fotókat, grafikai anyagokat érintő munkálatok, amelyeket meg tudok csinálni számodra.

Csak, hogy néhány példát említsek:

  • sok évvel ezelőtt terveztem nyomtatásra szánt A3-as méretű plakátokat
  • készítettem egyedi honlapgrafikát
  • csináltam már gourmet étteremnek étlapot, itallapot
  • szerkesztettem fotókat (fények, színek beállítása, hibák korrigálása, méretre vágás)
  • terveztem arculati elemeket (logó, névjegykártya, stb.)
  • tudom, hogy mit kell csinálni egy csokornyi fotóval, ha azokat fel akarod tölteni a honlapodra
  • és így tovább