Készül az új honlapom, ami hamarosan elérhető lesz. Új címen, új megközelítésben, de a régi szellemiségben: segíteni annak, akinek a jól látható szükség mellett igénye is van.

Hiszek abban, hogy a tudás megosztása viszi előre a világot. 26 év a számítógép mögött, annyira aktívan, mint ahogyan én csináltam, borítékolja, hogy van olyan tudás a birtokomban, amit nyitott, érdeklődő emberek számára át tudok adni.

Annyi mindennel foglalkoztam, annyi minden érdekelt, hogy most csak néhány irányt mutatok. Ha bármiben szeretnél fejlődni, tájékozottabb lenni az informatika világából, keress bátran, és megbeszéljük, miként töltsük meg a fejedet tudással?

Honlapkészítés, webprogramozás – Innen indult minden, hiszen a legnagyobb vágyam az volt, hogy majdan programozással foglalkozhassak. Készítettem az évek során honlapokat, programoztam céges webalkalmazásokat, szóval, ha érdekel akár a programozás, akár annak internetes ága, hajrá.

Okostelefon, táblagép használata – Szoktam volt mondani, hogy míg autót csak jogosítvánnyal vezetnek az emberek, számtógépet, okostelefont, táblagépet, és ezek révén az internetet bárki használhatja, mindenféle előzetes tudáshalmozás nélkül. Ez pedig azzal jár, hogy a többség még a mai napig nem érti az elemi alapokat sem, illetve közel sem használják ki a rendelkezésre álló eszközök tudását. Ez utóbbi akkor igazán kellemetlen, amikor egy feladat (hatékony) megoldásához konkrétan a kezükben van a megoldás.

Fotók szerkesztése – Sokan nem értik, mi a különbség a fájlméret és a pixelméret között? Nem tudják, miként kell kisebb fájlméretet, más képarányt, vagy mondjuk kisebb felbontást beállítani egy képnél. Nem tudják, hogyan lehet a színeken javítani, vagy világosítani a fotón. És így tovább. Pedig ezeket ma már akár egy okostelefonnal meg tudnák csinálni…