Készül az új honlapom, ami hamarosan elérhető lesz. Új címen, új megközelítésben, de a régi szellemiségben: segíteni annak, akinek a jól látható szükség mellett igénye is van.

Az 1990-es évek végén, illetve a 2000-es évek elején, ha valakinek gondja volt a számítógépével, két dolgot tehetett: vagy elvitte valakihez, aki értett hozzá, vagy helybe hívta a „gyógyítót”. Az internetnek köszönhetően ma már nem minden esetben van erre szükség.

Nyilván, ha a köhög a hardver, azaz a számítógép eszközeinek hibájával állunk szemben, és nem indul a gép, nincsen mit tenni. Hónunk alá kell csapni a gépet, és elvinni egy szervízbe, vagy valakihez, aki ért a gépek lelkivilágához. Ha viszont csak a Windows-t futtató számítógép egy-egy programjával, esetleg magával a Windows-zal van gondunk, kérhetünk „távgyógyítást” is.

Ha a gép képes kapcsolódni az internetre, a TeamViewer nevű program segítségével a világ bármely pontjáról rá lehet nézni, és ha a hibát orvosolni végül nem is tudjuk, a diagnózis jó eséllyel felállítható.

26 éve használok számítógépeket. Az átlagemberekhez képest mélyre merültem az érdeklődésemnek, illetve a programozásnak köszönhetően. Így ha köhög a Windows-od, vagy nem működik megfelelően egy program, esetleg segítség kellene egy-egy beállítással kapcsolatban, az említett, távvezérlést lehetővé tevő program segítségével rápillanthatok a gépedre.