Készül az új honlapom, ami hamarosan elérhető lesz. Új címen, új megközelítésben, de a régi szellemiségben: segíteni annak, akinek a jól látható szükség mellett igénye is van.

Habár a hivatás szintű programozást magam mögött hagytam, tudásom és tapasztalatom miatt nyitott vagyok egyedi web alapú rendszerek fejlesztésére. Hogy aztán csak a prototípus elkészítését tudom vállalni, vagy az éles rendszer megalkotását, továbbfejlesztését, üzemeltetését is, csak az egyeztetések során derülhet ki.

Az első egyedi megoldás, amit még 2006-ban egy kereskedelmi cégcsoportnál kezdtem fejleszteni, a területi képviselők munkáját volt hivatott támogatni. Közvetlen kapcsolatban állt az SAP-val, onnan olvasott ki, illetve oda írt adatokat. 2011-ben elkészült az új változata, amit még évek múltán is több ország munkatársai használtak.

2012-ben egy faipari cégnél dolgoztam, adminisztratív munkakörben. Hamar megláttam a lehetőséget, ezért javasoltam a vezetésnek, hogy hozzunk létre egy intranet rendszert. Vázoltam, hogy az irodában működhetne a szerver, a művezetők pedig WiFi-képes táblagépek révén érnék el azt. Nyitottak voltak.

A két telephelyet lefedettük WiFi-vel, megírtam a web alapú rendszer alapjait, majd oktattam a művezetőket, végül elindult az éles üzem. Annak ellenére, hogy a kollégák először tiltakoztak, arra hivatkozva, hogy ők nem értenek a táblagépekhez, illetve az informatikai dolgokhoz, szerették használni.

2013-ban kerestek meg egy webalkalmazás fejlesztésének tervével. A vállalkozás az iparágukban nem szokványos internetes szolgáltatást igyekezet biztosítani ügyfelei számára, akiknek egyébként papír alapon dolgoztak. A partneradatok kezelése, dokumentumtár, e-oktatás modul, illetve a belső használatú, Excel táblázatok segítségével vezetett nyilvántartás egységesített, adatbázis alapú megvalósítása képezte a rendszer alapját.

Ha tehát van egy már jól kidolgozott projekt terved, akad egy jó ötleted, esetleg érdekel, hogy a cégedben miként lehetne új lendületbe hozni a dolgokat egy web alapú rendszer segítségével, állok rendelkezésedre.